HeldenDiner 2013 met o.a. Lieke van Lexmond en Alain Clark

Het was een echte lente dag, 20 mei 2014, met een grote regenboog op de achtergrond en volle zonnestralen kwamen de eerste gasten binnen bij Studio ‘Welgelegen’ in het idyllisch Hollands landschap te Vreeland. Sjors van der Panne verwelkomde de eerste gasten met prachtige en swingende Franse Chansons. Eenmaal binnen zag je direct dat het een knusse bedoening zou worden. 200 man in een net iets te kleine maar zeer sfeervolle ruimte en Famous Flavours, de cateraar van de avond, verzorgde zoals altijd een piekfijne tafeldekking. Overal stonden bloemen en hier en daar een mooie kandelaar. En knus was het dan ook! Bijna iedereen kende elkaar wel, ofwel via via. Je zat iets dichter bij je buurman of -vrouw maar dat maakte de avond alleen maar intiemer. Na dat iedereen zijn plek had gevonden en Lieke van Lexmond, presentatrice van de avond, de aankondiging had gedaan, ging Niels Geusebroek los met zijn nummer dat hij in 2010 speciaal voor Aniek had geschreven ‘Aniek’ gevolgd voor ‘The Scientist, van Coldplay’ een nummer dat voor eenieder die Aniek kende vol van betekenis was en bij haar afscheid centraal stond.

Het werd een bijzondere avond, met veel dierbare mensen, samen strijden tegen Hersentumoren. Professor van der Zwan die zijn hele professionele leven toewijdt aan deze vorm van kanker verteld over wat hij tegenkomt en hoe onderzoek het verschil kan maken. Duidelijk wordt dat wij allen hier ons steentje aan bij kunnen dragen en dat er wel degelijk progressie is in het onderzoek naar bestrijding van hersentumoren. Willemijn, een groot musicalster in Nederland en Duitsland besluit zijn woord met Edith Piaf’s lied “Ne me quitte Pas”. Ondanks de zwaarte van het onderwerp was het erg bijzonder om te zien dat de mensen om ons heen genoten van elkaar en het voortreffelijke eten. Er hing een hele gave sfeer, alsof we samen 1 waren en onze energie bundelden om dit thema wat ‘lichter’ en strijdbaarder te maken. We waren een team en het was duidelijk dat het eenieder kan treffen. Zo waren er ook veel mensen die Aniek niet persoonlijk gekend hebben maar wel iemand anders in hun naaste kring hebben die tegen deze ziekte strijden of gestreden hebben..

Onder leiding van Marcel Dijkhuizen en de ultieme timing van zijn hamer werden de zeer gewilde veilingloten voor de juiste prijs van de hand gedaan met een totale opbrengst van bijna 70.000 euro. Met een winkans van 80%, gingen de loten vlot van de hand en werd het een waar prijzenfestijn!!

Lieke van Lexmond, niet alleen excellent Host maar ook briljante zangeres, zong samen met Martine Wilbrink ‘That’s What Friends Are For’ . De vibe ging door de hele zaal. Tegen de tijd dat de alcohol zijn effect begon te krijgen kwam Alain Clark de bühne op en gingen de voeten van de vloer. Frederik Abas sloot de avond swingend af. Voor mij als deel van de organisatie was het een zeer geslaagde avond en ben ik trots op wat er in beweging was gekomen; voor, tijdens en na Het HeldenDiner. Ik ben trots op Aniek, forever.

 

Geef een reactie